субота, 5. март 2016.

Aktivnosti: recept za domaći plastelin (play doh)


Ovaj plastelin bude jednako kvalitetan kao kupovni a dobijete puno veću količinu nego što bi kupili za te pare.
Kada se napravi mora se čuvati u kesi ili plastičnoj kutiji. Traje mesecima a kada se zaprlja bacite ga i napravite novi.










Dok ga budete kuvali u jendom momentu će se pretvoriti u masu koja nije ni čvrsta ni tečna i činiće vam se da je sve propalo. Nastavite sa mešanjem, nakon toga plastelin je ubrzo gotov.

Kada ga izvadite iz šerpe biće vruć i zato ga malo ostavite da se prohladi. Ako imate 4 boje vi ga podelite na četiri lopte i sipajte boje u udubljenje u lopti a zatim umesite. Ako su  boje tečne možete ih rastvoriti u malo vode. Ne preterujte u tom slučaju sa vodom da ne bi omekšali suviše plastelin. Ako želite uzmite obojene prehrambene arome - mirisaće vam plastelin na malinu, kivi, čokoladu i slično! Ali onda pazite da dete ne pojede, objasnite mu da nije za jelo. Opet i da  se desi da pojede malo, bezbedni su sastojci, može mu smetati samo prljavština.

Moja deca vole jako plastelin, iako ga roditelji izbegavaju zbog nereda ja sam im to dozvolila. Samo rasprostrem najlon ispod stola i posle pokupim lako parčiće koji eventualno padnu.

Нема коментара:

Постави коментар