петак, 11. март 2016.

Aktivnost: Za osmi mart

...ili bilo koju drugu priliku kad treba pokloniti nešto sa srcima. Trebaju vam:

1. Slika deteta ali tako kao da duva iz ruke konfete
2. Štampač
3. Papir, 4 komada
4. Dva flomastera (crveni i crni)
5. Lepak
6. Makaze


Uvezite fotografiju deteta u Word i sklonite sa nje pozadinu ako ne odštampajte celu fotografiju pa isecite pozadinu. Odštampajte barem šest fotografija. Iscrtajte na papiru jednake pravougaonike i zalepite fotografije na njih. Nacrtajte srca prvo manje a kako fotografije odmiču sve više srca koja izlaze iz ruke.


Zalepite papir na još jedan papir A4 koji može biti i druge boje ali i beli. Isecite sličice po linijama pravougaonika koje ste nacrtali. Dobićete nešto slično špilu karata koje treba da poređate tako da je na prvoj strani najmanje srca, a na poslednjoj najviše. Poređajte kartice tako da je prva malo uvučena u odnosu na drugu, druga u odnosu na treći itd. Zalepite ivicu lepljivu traku da bi se kartice povezale.


 Kada ste ih povezali ako ih listate brzo dobijate flimić u kom dete duva iz ručice sve više i više srca. Dodatno se može napisati čestitka i ukrasiti sa još srca, cvetova ili šta već ona/j kome poklanjate voli.


Klincima je ovo jako zanimljivo, uz put može da se malo popriča o animaciji i crtanim filmovima a na kraju se dobija lep poklončić!

Нема коментара:

Постави коментар